Son yazılar
Yükleniyor...
7 Haziran 2014 Cumartesi

Toner nasıl doldurulur

23:37
Tonerimizin 2 tarafında vidalar bulunmaktadır. Bir tarafında 3 vida diğer tarafında tek vida bulunmaktadır. İki tane vidanın bulunduğu taraftaki üstteki kapağın tutulmasını sağlayan 2 vidayı öncelikle söküyoruz. Ardından tonerin drumının üzerinde bulunan yayı dikkatlice söküyoruz ve drumımızı çok hassas zarar gelmeyecek şekilde yerinden çıkartıyoruz. Drumı dikkatlice söktükten sonra drumın altında bulunan ve druma paralel şekilde duran plastik döndürme silindirini söküyoruz. Drumı güzelce yumuşak bir bezle siliyoruz. Çok dikkatli olun drum çizilmesin. Aksi halde çıktılarınızın üzerinde çizgiler meydana gelir. Bu aşamadan sonra tonerimizi 2 parçaya ayırmamız gerekecek. Bunun için tonerimizin 2 tarafında bulunan ufak mil şeklindeki metal parçaları tonerin içinden dışarıya doğru ittiriyoruz ve ardından tonerin dış kısmından bir pense ya da kargaburun vasıtasıyla söküp alıyoruz. Metal milleri söktünten sonra tonerimizi rahatlıkla 2 parça haline ayırabiliriz. Parçalardan bir tanesinde atık toz haznesi diğerinde ise kullanılacak toner toz haznesi bulunmaktadır. Bu aşamada atık toz haznesini ve onu oluşturan parçaları temizlememiz gerekecek. Bunun için atık toz haznesinin metal kapağını tutan 2 vidayı söküyoruz. Bu metal plakayı ve atık toz haznesinin içindeki atık tozları güzelce bir temizliyoruz. Eğer ufak elektrikli süpergeniz varsa işiniz çok daha kolay olacaktır. Eğer yok ise bir boya fırçası yardımıyla atık toz haznesindeki atık tozları sağa sola dağıtmadan dikkatlice temizliyoruz. Eğer bu işleri yaparken eldiven ve maske kullanırsanız sizin için sağlık açısından zarar görmezseniz. Biliyorsunuz ki bu toz sağlığa zararlıdır. Atık toz haznesinin temizliği bittikten sonra metal kapağı yerine takıp vidaları tekrar sıkıyoruz. Şimdi tonerin diğer parçasıyla işimiz olacak. Tonerin 2. parçası toner tozunu dolduracağımız haznedir. Ama dolum yapmadan önce manyetik silindiri dikkatlice yerinden söküyoruz. Burada dikkatli olun manyetik silindirin mıknatıslanma özelliği olduğundan dolayı üzerinde toner tozları bulunacaktır. Çıkartırken ucunda siyah bir yüzüğe benzeyen parçanın kaybolmamasına dikkat ediyoruz. Onu da düzgünce siliyoruz ve bir kenara koyuyoruz. Ardından bu 2. parçanın üzerinde tek vida ile tutturulmuş kapağı çıkartıyoruz. Dikkat ederseniz kapağı çıkardıktan sonra toneri dolduracağınız bölümün tıpasını görmüşsünüzdür. Tıpayı söküyoruz ve daha önceden tonerimizin içerisinde kalmış olan toner tozlarını temizliyoruz. Tabi bu sizin tercihinize kalmış bir şey ben genelde temizliyorum ama temizlemezseniz de herhangi bir zararı yoktur ve üzerine toner tozu ilave ederek kalan tozu da kullanabilirsiniz. Ama yine de temizlik imandan gelir diyerek ben temizlemenizi öneririm.
Temizlik işlemlerimiz bittikten sonra dolum aşamasına geldik. Bu aşamada çok dikkatli olmanızı öneririm. Dolum sırasında aldığınız tozu toner toz haznesine koymak için bir huni kullanın. Huni temiz ve kolay doldurmanıza yardımcı olacaktır. Burada dolumdan önce ilk yapılacak şey manyetik silindiri kendi yuvasına takmaktır. Aksi halde doldurduğunuz tonerler olduğu gibi dışarı akacaktır. Bunun olmasını istemiyorsak kesinlikle toneri doldurmadan önce manyetik silindiri takın. Ardından doluma geçebilirsiniz. Tonerimize yaklaşık 120 gram toner tozu koymalısınız. Aldığınız toner tozu mutlaka sizin yazıcınız için uygun olmalıdır. Rastgele bir toner tozu alırsanız toneriniz zarar görebilir.
Toner tozu doldurma işlemini de hallettikten sonra toz haznesinin tıpasını kapatıyoruz. Artık yavaş yavaş tonerimizi toplamaya başlayabiliriz. İki ayrı parçayı birleştirmeden önce 1. parçanın üzerine plastik silindiri ve drumı yerleştirin ve metal milleri yine yerine takın ve kargaburunla hafifçe yerine doğru ittirin. Metal millerin yerine oturduğundan emin olduktan sonra 2. parçanın kapağını takın. Birinci kapağı takmadan önce drumı sökerken çıkardığınız yayı kesinlikle yerine takın. Eğer takmazsanız drum yazdırmaz ve beyaz kağıt elde edersiniz. Yayın ardında drum’ın yanındaki kapağı takın ve söktüğünüz vidaları tekrar yerine takın ve güzelce sıkın. Tüm takma işlemleri bittikten sonra tonerinizi yazıcınıza takabilirsiniz. Tam verim alabilmek için 2-3 kere yazıcıdan çıktı alın. İlk çıktılarınız biraz tozlu olur ama 3. çıktıdan sonra her şey normale döner....xa

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Alt Bilgi