Son yazılar
Yükleniyor...
22 Mayıs 2014 Perşembe

İşlemciyi Anakart Üzerine Monte Etmek

05:37



(-INTEL işlemciler için- )

İşlemciyi anakart üzerine monte ederken , işlemci üzerindeki köşelerden birinde bulunan üçgen işaretinin anakart işlemci soket girşindeki işaretlenmiş köşeye  denk gelecek şekilde yerleştirilmesi gerekir. Daha sonra soket çubuğu aşağı indirlir
                                
Daha sonra ise anakart üzerine yerleştirdiğimiz işlemcinin üzerine fazla olmamak şartıyla ( Fazlası ısı yalıtımı acısından iyi değil )  termal macun sürmek ve bu macunu işlemcinin üzerine yaymak gerekir . Bu işlemide gerçekleştirdikten sonra işlemci üzerine işlemciyi soğutacak fan takılır.
                                






(- AMD islemciler icin -)
Intel ve AMD işlemci arasında fazla fark yoktur . Anakart İşlemci soketinin üzerinde intel soketinde olduğu gibi işaretlenmiş bir alan bulunur bu işaret aynı zamanda işlemci üzerindede bulunur bu işaretli yerler denk gelicek şekilde işlemci yerleştirilir ve soket çubuğu aşağı indirilir.
AMD soketi INTEL de oldugu gibi üst tarafitamamen düz değildir, amd islemcinin üst tarafinda bir Chip cikintisi bulunur ve  termal macun buraya sürülür. Daha sonra fan montajı için, Soket dislerini fanin ısı emicilerinin yan tarafina takılır. Ve daha sonra elektrik bağlantısnı yapılır.

4 yorum:

 
Alt Bilgi