Son yazılar
Yükleniyor...
24 Mayıs 2014 Cumartesi

Bellek Modüllerini Anakart Üzerine Monte Etmek

05:40
Modül yuvaya hafif açılı olacak şekilde yerleştirilir. Eğer modülü yuvaya sokmada sorun varsa, modülü ve yuvayı kontrol etmemiz gerekir. Modüldeki çentiğin yuvadaki plastik hat ile aynı hizada olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Modülü yuvaya takarken fazla bastırmamalıyız Eğer fazla güç kullanırsa modül ve yuvanın bozulmasına sebep olunabilir. Modülün yuvaya oturduğundan emin olduktan sonra modülü hafifçe yukarı çevirerek yuvanın iki yanındaki klipslerin “klik” sesi çıkararak kapanmasını sağlamalıyız..
 ▬ 168-pin DIMM: 168-pin DIMM’ler, bir defada 64 bit veri aktarımı yaparlar ve genellikle 64-bit ya da geniş veri yolunu destekleyen sitemlerde kullanılırlar. 168-pin DIMM’ler ile 72-pin SIMM’ler arasında bazı fiziksel farklar şöyle sıralanabilir: Modül uzunluğu, modül üzerindeki çentik sayısı, modülün yuvaya takılma biçimi. Bir diğer önemli fark da 72-pin SIMM’lerin yuvaya hafif bir açı ile yerleştirilmesi, buna karşın 168-pin DIMM’lerin bellek yuvasına tam olarak oturması ve ana kart yüzeyine göre tam dik konumda olmasıdır.
                  -BELLEK MODÜLÜ-
184-pin RIMM: RIMM’ler DIMM’lere benzerler; ancak pin sayıları ve çentik yapıları farklıdır. RIMM’ler, verileri 16-bitlik paketler hâlinde aktarırlar. Hızlı erişim ve aktarım hızı nedeniyle modüller daha fazla ısınır. Modülün ve yongaların aşırı ısınmasını önlemek için RIMM modüllerinde modülün her iki yüzünü kaplayan “ısı dağıtıcısı” adı verilen alüminyum kılıf kullanılır.Bu yazıları dikkatli okuyarak herşeyi uygulayın.


1 yorum:

  1. :) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d
    :d
    :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

    YanıtlaSil

 
Alt Bilgi