Son yazılar
Yükleniyor...
12 Haziran 2014 Perşembe

Ethernet kartı nedir nasıl takılır

07:31
Bilgisayarlar arasında her türden verilerin transferini kablolar aracılığı ile taşıyabilmek için kısaca ağ denilen  yapılar oluşturulur. Ağda bulunan  makinelerin sayısı ve mesafelerine göre çok değişik yapı ve bağlantı oluşturulabilir.  Yerel ağın oluşturulmasında kullanılan ve bilgisayarla arasındaki fiziksel bağlantıyı sağlayan kartlara ethernet kartı denir.       

                                                     
Ethernet kartı = Ağ kartı = NIC (network ınterface card) = LAN kartı
Ethernet Kartı Çeşitleri Konnektör yapılarına göre ethernet kartları:
BNC  konnektörlü ethernet kartları:  Eski teknoloji olan BNC konnektörlü kartlar, koaksiyel kablo kullanan ethernet kartlarıdır. En fazla 10 Mbps veri iletimini sağlar.
                            

                          
RJ-45  konnektörlü  ethernet kartları:  Bükülü kablo çifti kullanan ethernet kartlarıdır. EIA/TIA 568A ve EIA/TIA 568B olmak üzere  iki  standardı vardır. Çift bükümlü kablonun ucuna RJ-45 konnektörü takılır.  10, 100, 1000 Mbps hızlarında veri iletimini sağlar.
                            

                             
Ethernet Kartı Montajı
Ethernet kartları günümüzde genellikle  anakart  üzerinde tümleşik (onboard) Ģekilde gelmektedir. Haricî  bir ethernet kartı  anakart  üzerindeki PCI yuvasına takılır. Bilgisayarımız Açıldığında Gerekli Modele Göre Driverimizi Kurduktan Sonra Kullanabiliriz. Eğer Kartımız Tak Çalıştır Bir Ethernet Kartıysa Driver Kurmamıza Gerek Yoktur...Takılma işlemleri bu kadardır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Alt Bilgi